Veelgestelde
vragen

Zo’n academy roept natuurlijk een heleboel vragen op. Dat snap ik heel goed en ik heb geprobeerd om hieronder de meest voorkomende vragen te beantwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met me op via het contactformulier onderaan deze pagina.

Over de Arnhemsmeiske Academy

Wat voor camera heb ik nodig om je mini-cursussen te volgen?

In principe kun je met elke camera mooie foto’s maken. Ook met je mobiele telefoon! Maar… de meeste van de mini-cursussen richten zich op het fotograferen met een systeem- of spiegelreflexcamera. En omdat ik nu eenmaal een macrofotografe ben, zul je voor veel onderwerpen ook een macrolens of macro-accessoires nodig hebben.

Er is trouwens wel een mini-cursus in de maak voor het fotograferen met een smartphone! Hou deze website in de gaten en wie weet zie ik je straks in die cursus! 😃

Wat is de beste camera voor mij?

Ik krijg regelmatig de vraag: “welke camera kan ik het beste aanschaffen?”. Hoewel ik die vraag heel goed begrijp, kan ik daar heel moeilijk advies in geven. Welke camera (of lens) het beste bij jou past, hangt af van verschillende zaken:

– Wat wil je op de foto zetten?
– Wat wil je met je foto’s gaan doen?
– Wat is je budget?
– Wil je dat de camera weersbestendig is? En zoja, in welke omstandigheden moet hij goed presteren (kou, warmte, vocht)?
– Heb je een voorkeur voor een lichte camera/lenzen of niet?
– Van welke merk heb je al een heleboel materiaal (vaak zijn fotografen redelijk merkvast)?
– Welke features wil je absoluut op je camaera hebben? Denk aan focus peaking, in-camera stacking, vogeldetectie, …

Ik raad je aan om naar een goede lokale fotozaak te gaan en je te laten voorlichten. Denk van te voren vast na over bovenstaande vragen, dan ben je beter voorbereid. 

Ik woon niet in Nederland. Kan ik de mini-cursussen dan ook volgen?

Ja! Dat kan prima! Kort maar krachtig antwoord dus… 😇

Ik ben doof/slechthorend. Zijn de video's in de mini-cursussen ondertiteld?

Ik heb bij de mini-cursus ‘paddenstoelen fotograferen’ nog geen ondertiteling toegevoegd, maar de gesproken tekst staat wel helemaal uitgeschreven onder de video.

In volgende mini-cursussen ben ik wel van plan om ondertiteling als optie toe te voegen. 

Over de mini-cursussen

Ik heb me aangemeld voor een mini-cursus, Hoe lang heb ik toegang?

Elke mini-cursus is onbeperkt toegankelijk. Zodra je een cursus hebt aangeschaft, kun je hem volledig in je eigen tempo volgen. Je kunt op elk moment tussentijds stoppen en later weer doorgaan. En als je volgend jaar zin hebt om hem nog een keer te volgen, dan kan dat prima! Inspiratie is tijdloos!

Kan ik de mini-cursussen ook op een tablet of telefoon volgen?

Jahoor, geen probleem! Alle lessen zijn prima te volgen op je telefoon of tablet.

Kijk je op je telefoon? Bij het afspelen van de video’s in de lessen, kun je het beste groot beeld aanzetten (dat knopje rechtsonderin je beeld) en je camera kantelen. Zo mis je niets en kun je alle informatie goed volgen!

Kan ik ook foto's insturen voor feedback?

Afhankelijk van de mini-cursus, waarvoor je je hebt ingeschreven, is dit wel of niet mogelijk. De gratis mini-cursus ‘paddenstoelen fotograferen’ heeft deze optie niet. Dit zou me teveel tijd kosten. Maar in de toekomst komen er ook zeker mini-cursussen waarbij het geven en vragen van feedback zeker een mogelijk is!

Krijg ik een certificaat na het volgen van de mini-cursus?

Op dit moment geef ik nog geen certificaten aan het einde van een cursus. Maar… als jij het leuk vindt om er wel één te krijgen, dan ga ik voor je aan slag! Stuur me dan even berichtje via het contactformulier hieronder. 

Over het inloggen en registreren

Het lukt me niet om me te registreren voor de Academy. Kun je me helpen?

Als het je – om welke reden dan ook – niet lukt om je te registeren, stuur me dan even een berichtje via het contactformulier hieronder. Ik ga dan mijn best doen om dit alsnog voor elkaar te krijgen en ik heb er alle vertrouwen in dat het dan goed komt! 😃

Over de inspiratiemails

Ik wil de nieuwsbrief graag op een ander e-mailadres ontvangen. Kan dat?

Wat leuk dat je de inspiratiemails wilt blijven ontvangen! 🥰 Als je mij een berichtje stuurt met je naam/gebruikersnaam en je nieuwe e-mailadres, dan zorg ik ervoor dat het goed in het systeem komt te staan!

Ik wil me graag afmelden voor jouw inspiratiemails. Hoe doe ik dat?

Superjammer dat je mijn inspiratie niet meer per mail wilt ontvangen. Maar gelukkig zijn er ook nog andere manieren om je door mij te laten inspireren, als je dat wilt natuurlijk! Uiteraard is het mogelijk om je uit te schrijven. In elke mail die ik je stuur, vind je onderaan een link waar je je kunt afmelden.

Wil je nu meteen uitgeschreven worden, stuur me dan even een berichtje via het contactformulier hieronder en vermeldt je gebruikersnaam en e-mailadres, dan zorg ik dat je wordt afgemeld!

Hoe vaak stuur je een inspiratiemail?

Ik ben niet superconsequent in het verzenden van dat soort mails. De ervaring van afgelopen jaren leert, dat het maximaal één keer per maand zal zijn. Net wanneer ik er zin in heb en ook iets zinvols te vertellen heb! 😇

Email

Heb je een vraag?

Vul dan je naam, e-mailadres en je vraag in. Ik probeer je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!